Nieuws

Volg ons nu ook op Facebook

 
 

13 oktober 2014


Het jaar is al voor driekwart voorbij. De onzekerheid van het laatste bericht is omgeslagen in grote drukte. Het hele jaar zijn er continue nieuwe projecten bijgekomen. Waar 2013 afgesloten werd met 33 projecten op de lijst, staat de teller van 2014 al op 42! En het einde is nog niet in zicht. De projecten van dit jaar zijn ook weer erg divers: een paar dakkapellen, zeer veel woningsplitsingen, verbouwingen en ook steeds meer eigen ontwerpen. 


Het wordt door opdrachtgevers zeer op prijs gesteld dat er vanaf het eerste initiatief wordt meegedacht in de mogelijkheden die bestaande panden bieden. Daardoor kan snel een keuze worden gemaakt of een pand überhaupt wordt aangekocht, of deze voldoende rendement kan halen of dat zelfs vervangende nieuwbouw een optie is. Door open en eerlijk aan te geven of een pand de mogelijkheden bezit die de opdrachtgever voor ogen heeft gaat een aankoop (en daarmee een potentiële opdracht) wel eens niet door. Gelukkig blijven de opdrachtgevers zeer actief op de woningmarkt en wordt er regelmatig een pareltje gevonden.


Zo is er dit jaar een voormalig kinderdagverblijf omgebouwd naar 5 appartementen. Momenteel wordt hieraan de laatste hand gelegd en de belangstelling is erg groot. Binnenkort zal ik dit project op de site plaatsen als het afgerond is.

 

11 november 2013


De tijd is voorbij gevlogen. De laatste update is al weer 5 maanden geleden geweest. In de tussentijd is er veel gebeurd. De site is nog een beetje aangepast: de projecten zijn nu onderverdeeld in Nieuwbouw, Verbouw, Herbestemming en Overige. De uitsplitsing is nog niet helemaal klaar en dat zal helaas ook nog wel even duren. In het najaar is de hoeveelheid werk ontzettend aangetrokken. Ik ben erg blij met het vertrouwen van een vaste groep opdrachtgevers. Deze groep is weer een beetje groter geworden en via deze groep komt ook nog steeds werk binnen van andere opdrachtgevers. De werkzaamheden zijn heel divers. Momenteel wordt er gewerkt aan een ontwerp van een schuur van ruim 50m2, een studie voor een aanbouw van 5 lagen tbv studentenhuisvesting, diverse splitsingen van woningen tot appartementen, werktekeningen van het wijzigen van een entree van een kantoorgebouw en werktekeningen voor de nieuwbouw van een complex met 14 appartementen. En nieuwe projecten liggen al weer te wachten. Laten we hopen dat dit het begin is van het einde van een onrustige en onzekere periode.


11 juli 2013


De vakantie zit er al weer op. Ontwerp- en Tekenbureau Uitgetekend gaat in de bouwvak gewoon door. Er liggen nog diverse bouwaanvragen te wachten om ingediend te worden en er zijn ook nog 2 projecten waar de werktekeningen voor klaar moeten worden gemaakt. Genoeg te doen dus. Voor iedereen die nog op vakantie gaat: geniet er lekker van!

 

2 april 2013


Er zijn diverse wijzigingen op de site doorgevoerd. Het betreft voornamelijk het toevoegen van tekeningen en foto's van de uitvoering
bij de projecten.  

 

Er zijn de afgelopen maanden diverse vergunningen verleend: De 1e opdracht van Kwint Architecten (volledige verbouw van een woonhuis) is verleend. In het najaar zal de bouw starten.

 

De bouw van de woning in Ter Borch gaat voorspoedig. De prefabbeton gevelelementen zijn inmiddels geplaatst. 

 


11 januari 2013


De 1e nieuwe opdracht van het jaar is binnen. Voor Kwint Architecten gaat Ontwerp- en Tekenbureau Uitgetekend het tekenwerk verzorgen voor een verbouw van een woning in Groningen. Inmeten, uitwerken tot bouwaanvraagstukken en uitvoeringstekeningen. Dit is inmiddels alweer de 2e opdracht van dit architectenbureau.


1 januari 2013 - Nieuwe site is online

 

Na ruim 5 jaar werd het tijd voor een nieuwe site. Samen met Rode Egel Producties (vormgeving) en Vauthfrey Software (bouw van de site) is er een site ontstaan zoals ik deze in gedachten had.  Een site die zonder al te veel poespas een presentatie geeft van de mooiste projecten die (deels) zijn gerealiseerd zijn de afgelopen jaren. Aangezien de portefeuille nog niet leeg is en er nog steeds nieuwe opdrachten bijkomen zal de site met enige regelmaat ge-update worden.